Ylur - Stamtavla - Bedömning - Avkommor - Betäckning - Tävlingsresultat - Bildarkiv - Gästbok - Blogg - Kontakt  

 

 

Ylur blev importerad ifrån Island i November 2007. Han fick en lång acklimatiseringstid efter att han anlände till Sverige. Sedan började vi sakta men säkert komma igång med träning samt att börja att lära känna varandra. Han är känslig för ryttarens hjälper/signaler, på det positiva sättet och är lyhörd och väntar på sin ryttare. Så det är väldigt enkelt för ryttaren att få ett gott samarbete med honom enormt snabbt.  

Han har en underbar personlighet som är få förunnat, alla kan hantera honom även om det finns ston runt omkring. Samtidigt så har han en enorm power när man rider honom med explosiva och väldigt uttrycksfulla gångarter som alla är väldigt jämna. Sedan har han en otrolig vilja till att göra rätt, vill helt enkelt vara duktig. Han har mycket lätt till samling, är inte på något sätt tung eller komplicerad. Hans gångarter är välseparerade, har extremt lätt till ökningar i alla gångarter. Det tycker han är riktigt roligt, att få springa jättefort.

Ylur är helt underbar att rida och har redan bevisat vilken otrolig tävlingsindivid han är genom att med bara en kort tids träning klarade sig galant på tävlingsbanorna med allt som det innebar, med ston och publik m.m. Det var hans allra första tävlingar och han betedde sig som om han aldrig hade gjort något annat än att gå på tävlingsbanorna. Med sin charm och utstrålning samt fina gångarter har han fångat mångas blickar och intresse på tävlingsplatserna och alla som har sett honom.

Ylur är hingsten för dig som vill avla efter ett enormt fint temperament. Samt önskar en samarbetsvillig häst med världens utstrålning och karisma med väldigt flotta gångarter. Han har ett hjärta av guld och vill göra allt för sin ryttare. Han är fyrgångare med passanlag. Ylur är född: 1999 och är fux m. stjärnämne.


Foto: Caroline Dahlén